Kert-Varázs Magazin online kertészeti és életmód magazin

Rohodi Zsolt - festéssel, mázolással kapcsolatos tanácsadás, lezárt fórum

Rohodi Zsolt
festés, mázolás
multicolor98@t-online.hu
Festés előtti alapmunkákkal (alapozás, felületkezelés stb.) és a felhasznált festékekkel kapcsolatos kérdések és válaszok.
Technikai okok miatt a fórum működése ideiglenesen szünetel.
Köszönjük szíves megértésüket!
600 db találat
 Válasz a(z) 227. kérdésre
Rohodi Zsolt 2010-09-07 06:56:29 
Kedves Gábor

A fal többi részén ha eltávolították a tapétát és ha volt műanyag diszperziós falfesték akkor szilikátos alapozó után hasonló festékkel festeni. Ha glettelni is szeretnék akkor meszes glett vagy A JUB cég Nivelin glettje páraáteresztő és bármilyen beltéri falfestékkel átfesthető, páraáteresztő. Vagy a Weber Terranova San Presto 300 sanír simító vakolatját javaslom glettelni, ami után páraáteresztő festékkel festhető.
Tisztelettel
Zsolt

 Kérdés száma:227
Gábor 2010-09-05 21:12:25  
Kedves Zsolt!
Egy családi ház fala korábban enyhén vizesedett. Nemrég megtörtént a fal utólagos szigetelése injektálással. A kivitelező azt javasolta, hogy az érintett fal alsó részén új, páraáteresztő vakolatot tegyünk fel. Azt sikerült kideríteni, hogy az ilyen vakolatra csak szilikátos, vagy meszes glettet, illetve erre ugyanilyen festéket lehet feltenni. Kérdésem az lenne, hogy a fal többi részén hogyan járjunk el, ahol az eredeti vakolat marad? (korábban tapéta volt, festetni szeretnénk) Tehát, a sima, régi vakolatot lehet-e glettelni a szilikátos anyaggal, vagy sem? Gondolom célszerű az egész szobát egy féle festékkel festeni, viszont szilikátos alá, ha jól tudom, csak szilikátos glett való.
 Válasz a(z) 226. kérdésre
Rohodi Zsolt 2010-09-07 06:47:48 
Kedves Kata

Tudomásom szerint nem létezik színes parkettalakk. A lakk színezését nem javaslom de univerzális szinezőpasztával lehet színezni pl.:Sniezka colorex, Casati arlechino. A színezett parkettalakkal kent felület ha ecsettel vagy kefével hordjuk fel akkor csíkos marad, ha hengerrel hordjuk fel akkor hengernyomos tarka kinézetű marad. Ha színezett padlót szeretne akkor speciális parketta szinezőt kell alkalmazni natur fafelületre pl.: Bona stain majd 3-4 nap eltelte után speciális vizesbázisú lakkal átlakkozható vagy 1 nap múlva viaszolható.
Remélem segítettem.
üdvözlettel:
Zsolt Rohodi
 Kérdés száma:226
Kata 2010-09-03 11:28:14  
Üdv!
Érdeklődnék,hogy létezik e színezett parkettalakk,illetve lehet e a parkettalakkot színezni valamilyen komponenssel.
Még egy kérdés:ön milyen elfogadható árú padló ill parkettalakkot tudna ajánlani?
Amiket én találtam,aranyárban vannak...:-)
Köszönöm előre is válaszát!
Tisztelettel:Kata
 Válasz a(z) 225. kérdésre
Rohodi Zsolt 2010-09-07 07:04:57 
Kedves Eszter

Az olajlábazat gyors átfestése lehetséges a következő anyagok használatával: Harzo T16 univerzális alapozó, Trilak Unitop,ezek használata után átfesthető bármilyen vizes diszperziós falfestékkel. A Mapei Eco Prim grip tapadóhid használata után át kell glettelni majd tapétázható a felület. Az olajlábazatot nehéz megcsiszolni de P-40-es csiszolópapír használatával ha jól felérdesítjük a felületet, majd portalanítjuk utánna egy erősebb tapétaragasztó használatával (Pl.: Vlies tapéta ragasztó)közvetlenül tapétázható a felület.
Üdvözlettel:
Zsolt
 Kérdés száma:225
 2010-09-02 11:08:56  
Kedves Zsolt!

Étkezőnkben fejmagasságig olajfestékkel festették a falat.
Van valamilyen lehetőség ennek átfestésére? Esetleg tapétával borítható anélkül hogy lekaparnánk?
Köszönettel:

Eszter
 Válasz a(z) 224. kérdésre
Rohodi Zsolt 2010-09-07 07:13:47 
Kedves Zsolt

Az ajánlatom a következő: Body 969 vagy Body 992-es korrózió gátló alapozó. De van más hasonló termék a piacin ezek autó fényezés előtt használatos korróziógátló alapozók. Fontos a rétegvastagság ezért ha tartósat akar inkább kenje le 2 rétegben majd 2 réteg Dunaplast kerítésfestéket vagy 2 réteg Alkyton vagy 2 réteg Hammerit festéket javaslok.
Tisztelettel
Zsolt Rohodi
 Kérdés száma:224
Zsolt 2010-09-01 22:32:58  
Kedves Zsolt,

Frissen hegesztett vaskeritest feketere szeretnek festeni, most mar futorozsda van rajta. Rozsdamaroval ezt leszedem, de utana mivel erdemes lefesteni, hogy a leheto legtartosabb maradjon?
 Kérdés száma:223
Gábor 2010-08-24 16:35:43  
Tisztelt Zsolt!
Olyan kérdésem lenne,hogy még a télen (decemberben) festettem ki egy nappalit, a felület 10 éve nem volt festve,diszperzites felületről van szó, amit nyers vakolatra hordtak fel annó. Én ezt átcsiszoltam 80-as papírral és telibe gletteltem(szériával),nem mélyalapoztam. Másnapra a glett még mindig szürke volt,nem fehéredett ki, és a glettemet a víz oldotta. Végül is én ezt a felületet lefestettem két sorral,az első sort higabbal (mélyalapozót is kevertem hozzá) és utána a második sor. A mai napig tökéletes a felület. Csak nem értem mi lehetett a probléma. A hőmérséklet? Illetve ha idáig nem lett semmi baja a felületnek,akkor gondolom eztán sem lesz. Vagy tévedek?

Válaszát előre is köszönöm!
 Kérdés száma:222
Levente 2010-08-24 08:09:02  
Tisztelt Zsolt!
Köszönöm a megtisztelő válaszát!
Levente
(220 kérdés)
600 db találat
A weboldal üzemeltetője: Alfaweb Bt (info@komplett-otthon.hu) Copyright 2008 | Kapcsolat | Sitemap | Impressum | Adatvédelem