A feng shui története

Van egy történet ami a Feng Shui születését meséli el: a Hszia dinasztia alapítója, a hatalmas uralkodó, Fu Hszi császár Kr. előtt 2953- 2838), egyszer a Sárga-folyó partján meditált.

A vízből partra mászó teknős páncélján különös jeleket fedezett fel, melyből megalkotta a kínai számmisztikát, asztrológiát szolgáló téziseket.
 
Az őt követő dinasztiák tovább tökéletesítették e tudományokat, hivatalosan is elismerték gyakorlóit, sőt külön kiváltságokban részesítették azon tudós mandarinokat, akik hosszú tanulmányok után nyertek beavatást a térrendezés titkaiba.
Ők határozták meg a császárok mely városba tegyék uralkodói székhelyüket, hol alapítsanak új városokat, mikor költözzenek, hová temessék őseiket, majd később őket magukat.
 
E mesterek nélkül egyetlen uralkodó sem mert volna építkezésbe fogni.
 
Ezt később a gyarmatosítók is megtapasztalhatták, hisz sok esetben a helyi lakosság ellenállását pont az váltotta ki Hong Kongban és másutt, hogy valamely Feng Shui szempontból kedvezőtlen területre akarták kényszeríteni az ottaniakat vagy nem megfelelően kialakított munkahelyeket kínáltak részükre.
 
Mára külföldön élő kínaiaknak köszönhetően széles körben ismertté vált a Feng Shui Európa és Amerika szerte is.
 
 
Némethné Kiss Ildikó
Feng Shui tanácsadó, belsőtér rendező
 

A weboldal üzemeltetője: Alfaweb Bt (info@komplett-otthon.hu) Copyright 2008 | Kapcsolat | Sitemap | Impressum | Adatvédelem