Karácsonyi díszek papírból: Karácsonyi hópihék

Karácsonyi hópihékAz ablakon kinézve karácsony ünnepén bizony örömmel tölti el szívünket, ha látjuk a hófehér tájat, a szép nagy pelyhekben hulló havat. A karácsony ünnepe mindjárt itt van és még sajnos nem esett csak egy pici hó, amely szinte azonnal el is olvadt. Az ünnepi készülődés azonban már elkezdődött. Mostani cikkünkben egy egyszerű, bárki által elkészíthető díszt mutatunk be, melyet gyerekekkel együtt is elkészíthetünk.

Nem kell hozzá semmi más, mint fehér papír, olló, ragasztó és valamilyen szalag vagy vastagabb cérna (ami lehet fehér, arany vagy akár ezüst színű is).

A fehér papírokból néhányat fogjunk össze, a legfelsőre három méretben rajzoljunk körzővel köröket. A fotón látható pöttyök átmérője: 1.5, 2,5 és 3,5 cm.

A szalagból vagy cérnából vágjunk olyan hosszú méretet, amilyen hosszan szeretnénk, hogy leérjen, majd kezdjük el ráragasztani a fehér korongocskákat. Minden hópihéhez kettő darab korong kell. Az egyikre ragasztót teszünk, majd ráillesztjük a szalagot és azután pedig lefedjük a másik koronggal.Nincsenek szabályok, úgy és olyan sorrendben helyezzük el a kivágott pöttyöket a szalagra, ahogyan kedvünk tartja. Miután készen vagyunk, egy kis cerlux csíkkal rögzíthetjük fel.

Békés Boldog Ünnepeket és jó készülődést kívánunk!

 


A weboldal üzemeltetője: Alfaweb Bt (info@komplett-otthon.hu) Copyright 2008 | Kapcsolat | Sitemap | Impressum | Adatvédelem