Kerti bútorok ápolása
 
 
Manapság divatos és az igazat bevallva tartósabb is trópusi fa típusú kerti bútort venni, mint műanyagot. Viszont semmi sem tart örökké, ezért érdemes mindkettőt tisztítani és ápolni. Ajánlom mindenkinek, nézzék meg mit vesznek és mennyiért. Az egzóta fa típusú bútorok olajban gazdag, tömör szerkezetűek ezért eredetileg van benne természetes olaj, ami a nap sugaraira kiég belőle. Ezt pótolni kell, ha lehet évente legalább egyszer és érdemes a jó idő végével hűvös helyen lekenni és a téli időszakban hótól és a fagytól védeni.
 
A Teak, Bangkirai, Vörösfenyő, Balau, Keruing fából készült bútorokra vizes vagy oldószeres falazúrokat nem érdemes kenni csak speciális alapozás után, mert mint már említettem olajos a felületük és csersavakat tartalmaznak, amik kioldódhatnak és a lazúr leválásához vezetnek. Az AURO Teak olaj vagy AURO Kertibútorolaj színezett természetes kültéri faolajok, melyek megvédik a bútorainkat a nap káros sugárzásaitól és vízhatlanná teszik a nedvesség ellen. Kültérben színtelen olajokat nem érdemes használni, mert hamar kiégnek ezért a bútorunk hamarabb tönkremegy és elszürkül. Természetesen ezek az olajok nem csak trópusi fa bútorok védelmére ajánlottak, a Magyarországon élő fákból készült bútorokra, mint például az akác, vagy tölgy bútorokra is tökéletesen tehető.
 
A bútorok ápolását elvégzhetjük magunk is. Az olajat általában ecsettel hordjuk fel egy vagy két rétegben, lehetőleg egy hűvös helyen majd 10 perc beszívódás után a felesleget töröljük le, különben ragacsos marad. Ha a bútor felülete elkoszolódott, könnyen megtisztíthatjuk, egy enyhe csiszolással (P-220-as szemcsenagyságú csiszolópapírral).
 
Remélem sikerült Önöknek segítséget nyújtanom bútoraik ápolásában.
 
Rohodi Zsolt
A termékek megvásárolhatóak:
MULTI MIX Festékbolt
Debrecen, Füredi u. 76.
Telefon: (52)368-572
A weboldal üzemeltetője: Alfaweb Bt (info@komplett-otthon.hu) Copyright 2008 | Kapcsolat | Sitemap | Impressum | Adatvédelem