Balkonvirágok-II.
 
Folytatjuk a balkonvirágokról szóló sorozatunkat, újabb négy szép virággal.
 
 
KESERŰLEVÉLKE
 
Körülbelül 30 cm magas, bokros növény, apró levelekkel. Számtalan virágot hoz, melyeknek a színe lehet kék, kékeslila, rózsaszín, fehér. Kedveli a világos, de nem napos helyeket. Rendszeres öntözést és tápoldatozást igényel. Szaporítható dugványozással, vagy magvetéssel. Ha azt szeretnénk, hogy minél bokrosabb legyen, a hajtáscsúcsokat csípkedjük ki. Szép dísznövénye lehet erkélynek, terasznak vagy ablakpárkánynak. Kártevői a levéltetvek.
 
TÖRPE LOBÉLIA
 
15-20 cm magas, felemelkedő vagy elfekvő-csüngő szárú növény. Szereti a napos-félárnyékos helyeket. Bőséges öntözést igényel, hetente tápoldatozzuk. Szinte nincs kártevője. Szép virág erkélyládákba, de talajtakarónak is alkalmas.
 
CONVOLVULUS SABATIUS (Savona-szulák)
 
Vékony, hosszú hajtásai sokszor méteres hosszúságban is lenyúlhatnak. Virágai tömegesen jelennek meg, kék, kékeslila, rózsaszín színekben, melyek estefelé becsukódnak, és napközben nyílnak ki újra. Napos meleg helyeket szereti, mérsékelt öntözést igényel. Tápoldatozni hetente szükséges. Az elvirágzott hajtásokat távolítsuk el, ezzel a további virágzást segíthetjük. Májustól októberig virágzik. Kártevői a levéltetvek, takácsatkák.
 
AGERATUM HOUSTONIANUM (Kék bojtocska)
 
Májustól októberig virágzó, tartóz virágzású növény kb. 15-60 cm magasra nő meg. Tömött, bokros növekedésű, kék, rózsaszín, lila virágokkal. Virágai dús ernyőszerű virágzatokban nyílnak. Szereti a napos vagy félárnyékos helyeket, bőséges öntözést és a kéthetenkénti tápoldatozást. Az elnyílt virágokat ennél a virágnál is érdemes eltávolítani. Kártevői lehetnek a takácsatkák.
 
 
A weboldal üzemeltetője: Alfaweb Bt (info@komplett-otthon.hu) Copyright 2008 | Kapcsolat | Sitemap | Impressum | Adatvédelem