Tavaszi virágaink - I.
 
Az előző cikkünkben a tél korai virágáról a hóvirágról volt szó. Rövid sorozatunkban néhány szintén kora tavasszal virágzó növényt szeretnénk bemutatni Önöknek.
Kankalin
(Primula)
kankalinA primula évelő növény, megtalálható a kertekben, szobanövényként pedig nemesített példányokkal találkozhatunk. A növény alacsony növésű, kb. 10 cm magas, virágai rövid kocsányúak. Virágzatának színskálája felöleli az összes alapszínt, azok árnyalatait és nem ritka ma már a több szín egyvelege sem.
Kora tavasszal, nőnap környékén és utána is ajándékba vagy csak magunk örömére rengeteg primula közül válogathatunk. Ha megajándékoztuk magunkat, vagy ajándékba kaptunk valakitől ilyen növényt, érdemes odafigyelni rá, hogy hol helyezzük el és hogyan gondozzuk. Ha megfelelő gondoskodást kap, akkor sokáig megörvendeztethet színpompás virágaival, máskülönben pár nap alatt tönkremegy, levelei elsárgulnak, virágai elhervadnak.
10-15 C°-os helyiségben, világos, vagy félárnyékos helyre helyezzük, legjobb, ha ablakunk párkányára helyezzük. 10-15 C°-os helyiségben. Száraz levegőjű lakásban heti kétszer locsoljuk, azonban a pangó vizet kerüljük, mert akkor a növény töve elrohad. Virágzás idején kéthetenként kis törménységű tápoldatot kapjon. Virágzás után ha van kertünk ültessük ki világos, de a déli tűző napsütéstől védett helyre. Ha nincs kertünk, vigyük ki az erkélyünkre, de ott is figyeljünk arra, hogy tűző napsütésre ne helyezzük. Kártevői a levéltetvek, vagy takácsatkák lehetnek. Betegsége lehet a levélsárgulás, vagy szürkepenész.
Töltse le háttérképként!
kankalinkankalinkankalin
kankalinkankalinkankalin
kankalin
F.B.V.
A weboldal üzemeltetője: Alfaweb Bt (info@komplett-otthon.hu) Copyright 2008 | Kapcsolat | Sitemap | Impressum | Adatvédelem