Balkonvirágok-I.
 
Itt a nyár, a hőség és a nagy zivatarok ideje. Aki szereti a szép virágokat ilyenkor öltöztetheti a legszebb ruhába az erkélyét, balkonját vagy teraszát. Csodálatos virágok nagyszerű tárházából válogathatunk kedvünkre. A nyári balkonvirágok közül szeretnénk néhányat bemutatni, melyekkel igazán színpompássá varázsolható a környezetünk.
 
 
TÖRPE NEBÁNCSVIRÁG
 
Kedvelt virágnövény szobába és erkélyre, balkonra egyaránt. Szinte egész évben virágzik. Bokros növekedésű, élénk színskálájú növény. Megtalálható fehér, narancssárga, rózsaszín, lila és a piros számtalan árnyalatában. Szereti a világos, de nem napos helyeket. Télen a 10-15 fokos helyet kedveli. Szereti a folyamatosan nedves földet, de a pangó vizet nem. Szárrothadás léphet fel, ha hűvös helyen áll és túl nedvesen tartjuk. Tavasztól őszig kéthetenként tápoldatozzuk. Kártevői lehetnek: takácsatkák, üvegházi molytetű, levéltetvek.
 
FUKSZIA
 
A fuksziának igen sok változata ismeretes. Találhatunk felálló szárú cserepes és dézsás növényeket, valamint magas tálakba ültethető csüngő hajtású típusokat. Félárnyékos vagy árnyékos, széltől védett helyeket kedveli. Bőséges öntözést és tápoldatozást igényel. Májustól októberig virágoznak, októberben vigyük be a lakásba, és állítsuk hűvös 12-14 fokos helyre. Tavasszal ültessük át, és vágjuk vissza. A bokrosabb növekedés érdekében érdemes visszacsípni a növények hajtáscsúcsait. Kártevői a levéltetvek, üvegházi molytetűk, takácsatkák, szürkepenész.
 
PETÚNIA
 
A petúnia májustól októberig virágzik, szebbnél szebb színekben. A színskála a fehértől a sárga, rózsaszín, piros, kék, lila színekig terjed. Virágai lehetnek egyszerű, vagy telt, nagy vagy kis virágúak. A változatos szín és formavilágot hullámos fodros szélű, szépen erezett és csíkos virágok egészítik ki. Szereti a meleg, napfényes helyet, a bőséges öntözést, és a hetenkénti tápoldatozást. Esőre a virágai érzékenyek, a vízcseppek foltosodást okoznak rajta. Ideális helyük az esőtől és széltől védett erkélyek, tetőkiugrások. Az elhalt virágokat érdemes lecsípkedni, mert a magképződés energiát von el a virágtól. Kártevői a levéltetvek.
 
KELETI VERBÉNA (Vasfű)
 
A vasfűfélék családjába tartozó Verbena nagyon szép virágos növény erkélyre, tálakba és ámpolnákba. Színei között megtalálhatók a fehér, rózsaszín, piros, bíbor, kék, narancs, lila árnyalatai. 25-40 cm-nél magasabbra nem nő. Nagyon jól tűri a változatos időjárást, az esőt, és jól tűri a városi levegő szennyezettségét is. Bőségesen öntözzük, napos és szélvédett helyen tartsuk. Hetenként tápoldatozzuk. Az elnyílt virágokat érdemes eltávolítani, mert ezzel az új virágképzést serkenthetjük. Kártevői lehetnek a levéltetvek, takácsatkák, lisztharmat.
 
HAJNALKA
 
Dekoratív, gyors növekedésú kúszónövény, gyorsan eléri a 3 méteres magasságot. Júliustól októberig virágzik. Virágai a kék, a bíbor, a rózsaszín és a fehér színekben pompáznak. Szereti a napos és szélvédett helyeket. Gyakori öntözést, és hetenkénti tápoldatozást igényel. A növény mérgező! Kártevői a takácsatkák.
 
 
A weboldal üzemeltetője: Alfaweb Bt (info@komplett-otthon.hu) Copyright 2008 | Kapcsolat | Sitemap | Impressum | Adatvédelem