Kreatív ötletek

Szappankészítés házilag VI. rész - Szappanok illatosítása

Szappanjaink illata attól függ, milyen illóolajokat használunk,, vagy nem használunk. Az illóolajok kellemes illatot adhatnak  önmagukban is, de használhatóak egymással keverve is. Cikkünkből most megismerkedhet az illóolajok bőrünkre gyakorolt hatásával.

Szappankészítés házilag - V. rész - Folyadékok

Előző két cikkünkben az olajokról volt szó, most pedig áttekintjük azokat a folyadékokat, amelyek felhasználhatóak a szappankészítéshez. Ezek a folyadékok amellett, hogy a lúg oldásához szükségesek, meghatározzák a szappanunk végső színét is.

Szappankészítés házilag IV: – További olajok

A bázisolajokon kívül vannak még egyéb más olyan növényi olajok, melyeket keverékünkhöz hozzáadva további hatásokat érhetünk el. Attól függően, hogy milyen bőrre (normál, száraz, ekcémás, zsíros stb.) kívánunk szappant készíteni... folytatás a cikkben!

Szappankészítés házilag - III: Növényi olajok - Bázisolajok

Mint ahogyan azt az előző cikkünkben írtuk, a házilag elkészíthető szappanok készülhetnek növényi és állati zsiradékokból. Mai cikkünkben a szappan növényi bázisolajait mutatjuk be (ezek a fő összetevők, melyeket tetszőleges kombinációban használhatunk). Ezek az olajok használhatóak továbbá önmagukban a bőrünkre kenve is, vagy akár masszázsolajként is.

Szappankészítés házilag - II. rész

Cikkünk első részében az ártalmas adalékanyagokat mutattuk be. A tudatos vásárláshoz mindenféleképp figyelnünk kell ezekre az anyagokra. Nem kell vegyésszé válnunk ahhoz, hogy meg tudjuk védeni magunkat ezektől az adalékoktól. Olvassa tovább!

Egyedi alkotások üvegfestéssel 1

Mindenki környezetében található üveg; díszíthetjük üvegfestéssel otthonunk használati tárgyait ...

Szappankészítés házilag - I. rész

Mai modern világunkban már nagyon kevesen tudják elképzelni, hogyha valamire szükségük van, azt ne tudnák megvásárolni valahol. Nem volt ez mindig így. Nem is olyan nagyon régen, mindössze pár évtizeddel korábban még nem volt minden elérhető a boltok polcain.

Karácsonyi díszek papírból: Karácsonyi hópihék

Mostani cikkünkben egy egyszerű, bárki által elkészíthető díszt mutatunk be. Nem kell hozzá semmi más, mint fehér papír, olló, ragasztó és valamilyen szalag vagy vastagabb cérna (ami lehet fehér, arany vagy akár ezüst színű is).

Karácsonyi illatok

Már kevesebb mint két hónap van a karácsonyig! Szóval ideje elkezdeni a készülődést. Tervezgetni az ajándékokat, kit, mivel lepünk meg. Ezen a szép ünnepen is érdemes a hangulat fényét emelni nemcsak a díszítéssel, a finom étkekkel, hanem az orrunkba bekúszó, finom illatokkal is. Az alábbi illatok párologtatása garantáltan nyugalmat és békét fog hozni az amúgy is békés ünnephez. Nemcsak önmagunkban érdemes használni őket, hanem keverve! Készítsetek saját keveréket, orrotokra bízva a keverék arányát.

Karácsonyi díszek papírból III.
Sorozatunkban most Aranyló kartonpapírdíszek elkészítését mutatjuk be.
Karácsonyi díszek papírból II.
Folytatjuk sorozatunkat, melyben most egy Karácsonyi csillag elkészítését mutatjuk be.
Karácsonyi díszek papírból I.
Következő sorozatunkban könnyen elkészíthető és mégis dekoratív karácsonyi díszeket mutatunk be lépésről lépésre. A díszek elkészítésébe gyermekeinket is bevonhatjuk, hogy az egész családnak örömet okozzon a karácsonyi készülődés.
Karácsonyi készülődés II. Advent
A téli napforduló ideje a hagyomány szerint az advent kezdete, mely Szent András napjától (november 30.) karácsonyig (december 25.) tart. A december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődik....
Karácsonyi készülődés
A karácsonyi ünnepek közeledtével és az esték meghosszabbodásával szívünk még jobban vágyik melegségre, fényre. Otthonunkba ilyenkor hangulatos és szép mécseseket helyezzünk el, gyújtsuk meg őket, és figyeljük meg, milyen varázslatos...
Tojásfestés
Húsvétkor a család apraja nagyja kedvét lelheti a húsvéti tojások festésében. A tojásfestésnek számos módja közül egyszerűen, vagy egészen különlegesen is díszíthetjük a tojásokat, ki-ki kézügyességének megfelelően. A tojás díszítéséhez szinte bármit felhasználhatunk, ehhez ajánlunk néhány ötletet.
Gyertyaöntés
Hamarosan itt a karácsony. Aki szeretné, hogy az ünnepeken az általa készített szebbnél szebb gyertyák éghessenek, már most elkezdheti elkészíteni azokat...
Szalvétatechnika
A decoupage szó a francia decouper igéből származik, jelentése kivágni...
3D technika
A 3D technikához használatos papírok szebbnél szebb mintákkal, hatalmas választékban kaphatóak...
Egyedi alkotások üvegfestéssel 2
Újra itt az ido; hogy otthonunkat meghitté tegyük, hiszen nyakunkon az advent és a karácsony....
Egyedi alkotások üvegfestéssel 1
Mindenki környezetében található üveg; díszíthetjük üvegfestéssel otthonunk használati tárgyait ...

Keresés

 
 Kulcsszó:   
 
terméküzlet  
 
Magyar Termékek katalógusaAkciós termékajánló

 
 
 
A weboldal üzemeltetője: Alfaweb Bt (info@komplett-otthon.hu) Copyright 2008 | Kapcsolat | Sitemap | Impressum | Adatvédelem